O edukaciji

U Dječjem vrtiću "Srednjaci" od 1997. godine provodi se specijalizirani program Odgoj i obrazovanje za okoliš - održivi razvoj

U program je uključeno 180-ero djece u dobi od 3 do 6 godina.

Na osnovu naših pozitivnih postignuća, u srpnju 2007. godine Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa imenovalo nas je STRUČNO – RAZVOJNIM CENTROM iz područja »Odgoj za održivi razvoj». 

Tijekom dvogodišnjeg programa edukacije želimo naša znanja, iskustva i postignuća podijeliti s odgajateljima i stručnim suradnicima u predškolskim ustanovama Grada Zagreba i Republike Hrvatske.


Osnovne informacije o programu:

Edukaciju uspješno provodimo od 2007. god., a kroz tri generacije, u njoj je bilo uključeno 80-ak odgajatelja i stručnih suradnika iz cijele Hrvatske.
Edukaciju provodimo u suradnji s profesorima – znanstvenicima s Filozofskog fakulteta i temeljem postignuća naše odgojne prakse.
Nakon završene edukacije polaznici dobivaju licencu za samostalno planiranje i provođenje specijaliziranog programa u svojim vrtićima. Do sada je većina polaznika u svojim vrtićima izradila program za verifikaciju pri MZOŠ, a neki vrtići su započeli s primjenom programa i dobili status Međunarodne eko – škole.
Program edukacije ostvaruje se kroz 10 ciklusa (200 sati).
Termini održavanja: svaki drugi mjesec, zadnji tjedan, tijekom dva dana (četvrtak i petak).
Cijena programa je 800,00 kn po osobi i ciklusu (kotizacija po ciklusu se uplaćuje na žiro račun vrtića, a uključuje: predavače, materijale, prehranu tijekom dva dana seminara).

Program rada Stručno razvojnog centra


Ispiši stranicu